Cat

10 Cat Beton Terbaik pada tahun 2020

Konkrit yang tidak dicat adalah warna kelabu yang menjemukan, kelihatan tidak menarik dan membosankan, tetapi mudah untuk menyiramnya sedikit untuk kemasan yang lebih menarik. Untuk melakukannya, anda pasti ingin menggunakan cat konkrit terbaik yang boleh anda gunakan untuk mengecat konkrit anda, sama ada anda ingin melukis dinding konkrit dalaman atau lantai konkrit luar.Pilihan yang paling mungkin adalah mengecat lantai garaj . Kami telah melakukan penyelidikan dan ujian pada cat lantai konkrit untuk menentukan jenis cat konkrit terbaik untuk mengecat lantai konkrit. Terdapat banyak jenis cat lantai simen di luar sana, jadi kami telah mengecil ke 10 pilihan cat konkrit terbaik yang terdapat di pasaran pada tahun 2020.

Kami telah melakukan penyelidikan dan ujian, jadi anda tidak perlu, menjimatkan masa dan usaha anda untuk mencari ulasan cat konkrit luar untuk menentukan apa cat semen terbaik. Di bawah ini, kami akan menguraikan ciri terpenting dari 10 pilihan cat konkrit terbaik di sekitar, membantu anda menjawab soalan apakah cat konkrit terbaik.Berkaitan; Kajian Cat Luaran .

Isi kandungan

Lihat Cat Beton Terbaik, Di Bawah.

1.Cat Konkrit Bertekstur Atas Perisai KILZ

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

The KILZ Lebih Armor Textured Concrete Paint adalah cat kuat dan tahan lama untuk konkrit yang sangat sesuai untuk melindungi dan menghidupkan lantai kayu atau konkrit lama yang letih dengan hanya dua lapisan cat.Ini adalah cat konkrit akrilik tebal yang terbuat dari resin akrilik tahan lama 100%, menjadikannya cukup kuat untuk berfungsi sebagai cat jalan masuk konkrit yang hebat dan juga untuk kegunaan dalaman.

Terdapat dalam pelbagai warna padat, Cat Konkrit Bertekstur Armor KILZ Over tebal dan bertekstur cukup untuk mengisi retakan dan menyembunyikan ketidaksempurnaan, membantu memberikan penampilan yang seragam dan segar pada kayu atau konkrit yang lebih tua yang melengkung, retak, terkelupas atau rosak.

Cat konkrit ini boleh digunakan untuk mengecat konkrit yang menegak, seperti dinding, dan juga permukaan mendatar yang lebih standard seperti lantai garaj dan jalan masuk konkrit.

Salah satu kelebihan utama Lapisan Konkrit Bertekstur KILZ Over Armor untuk mengecat lantai konkrit ialah permukaan berteksturnya berfungsi sebagai lapisan anti-slip, membantu memastikan anda selamat walaupun di lantai konkrit basah.

tentukan gergaji
Mengapa Kita Menyukainya
 • Permukaan bertekstur
 • Anti slip
 • Warna neutral
 • Kemasan tahan lama
 • Memulihkan permukaan yang rosak
Isipadu 1 gelen Warna Kelabu batu tulis Selesai Bertekstur
Keputusan kami

Cat konkrit KILZ Over Armor bertekstur menyediakan permukaan kasar dan licin yang sesuai untuk menjadikan lantai lebih selamat dan lebih stabil daripada alternatif yang lebih halus. Ini adalah pilihan yang bagus untuk persekitaran industri atau sibuk yang lain.

Penilaian Penyunting

dua.Coloredepoxies 10002 Epoxy Resin Coating Paint

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Sesuai untuk pelbagai permukaan termasuk papan lapis dan bahagian atas bar serta konkrit, ColoredEpoxies 10002 Resin Epoksi Coating Paint memberikan perlindungan luar biasa pada pelbagai permukaan.Lapisan resin epoksi yang jelas dan bukan cat konkrit yang sebenar, cat lapisan epoksi ini melindungi dari air, acuan, cendawan, keretakan, dan kerosakan lain, memberikan permukaan yang fleksibel dan tahan lama untuk tahap perlindungan yang tinggi ketika digunakan di atas cat konkrit.

Penting untuk diperhatikan bahawa ini adalah lapisan atas yang jelas dan bukannya cat berwarna, yang bermaksud ia dapat digabungkan dengan warna cat konkrit pilihan anda untuk kemasan yang menarik, tahan lama dan berkilat.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Kemasan berkilat tinggi
 • Lapisan yang jelas
 • Tidak berbau
 • Permukaan yang fleksibel
 • Aplikasi serba boleh
Isipadu 3 gelen Warna Jelas Selesai Gloss tinggi
Keputusan kami

ColourEpoxies 10002 Epoxy Resin Coating Paint adalah cat epoksi jernih yang sangat pelindung yang menawarkan tahap perlindungan yang tinggi terhadap permukaan konkrit yang dicat, membantu menjaga permukaan cat anda dalam keadaan sempurna selama mungkin.

Penilaian Penyunting

3.Eco Advance EACON16CON Kalis air

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

The Eco Advance EACON16CON Waterproofer adalah cat konkrit kalis air yang sangat pekat untuk mengecat lantai konkrit atau garaj luaran. Ini adalah kalis air yang jernih dan bukannya cat berwarna, sehingga tidak akan menjadikan lantai konkrit lebih menarik, tetapi faedahnya untuk ketahanan, kalis air, dan ciri-ciri utiliti lain sangat ketara.Kepekatan tinggi formula ini bermaksud sebotol 16 oz akan membuat cat konkrit kalis air yang cukup untuk menutup lantai konkrit seluas 240 kaki persegi, memberikan kalis air dan ikatan tegas ke seluruh kawasan dengan mudah.

Ia adalah cat pengeringan cepat dan selamat untuk digunakan dalam masa 2 jam selepas aplikasi, dan formula ini mesra alam, tidak beracun, tidak mudah terbakar, dan berbau rendah, menjadikan ini pilihan cat konkrit yang selamat dan salah satu cat konkrit terbaik jenama untuk kalis air dan perlindungan konkrit segar dan batu.

Sifat bernafasnya bermaksud bahawa permukaan separuh sembuh masih boleh selesai disembuhkan setelah kalis air, dan kelembapan dalaman tidak akan terperangkap, membolehkan permukaan konkrit segar kering sepenuhnya dan kekuatan maksimumnya walaupun cat telah digunakan.

cara menggunakan pengasah gergaji
Mengapa Kita Menyukainya
 • Kepekatan tinggi
 • Kuasa kalis air yang kuat
 • Kemasan yang jelas
 • Bernafas
 • Formula mesra alam
Isipadu 16 oz Warna Jelas Selesai Satin
Keputusan kami

Eco Advance Waterproofer bukan cat konkrit, tetapi ia menawarkan kekuatan kalis air yang hebat dalam formula mesra alam. Lebih peka terhadap persekitaran daripada jenama cat lain, ini adalah pilihan yang baik untuk kalis air konkrit luaran dengan berkesan.

Penilaian Penyunting

Empat.Cat Lantai Konkrit RUST-OLEUM 225359

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Memberikan kemasan yang halus dan tahan lama, Rust-OIL 225359 Perisai epoksi Cat Lantai Konkrit adalah cat epoksi bahagian tunggal yang bagus untuk menutup dan melindungi permukaan konkrit, sama ada di dalam atau di luar rumah.Cat ini memberikan kemasan kelabu yang kuat yang tahan terhadap cuaca, UV, bahan kimia, dan tayar panas, menjadikannya salah satu pilihan cat konkrit paling tahan lama untuk kegunaan dalaman.

Ini adalah formula gabungan cat dan primer, yang bermaksud bahawa hanya satu lapisan yang diperlukan untuk kedua-dua warna dan cat permukaan, mempercepat proses lukisan dengan ketara.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Kemasan yang lancar
 • Epoksi bahagian tunggal
 • Sesuai untuk kegunaan dalaman atau luaran
 • Tayar panas dan tahan bahan kimia
 • Permukaan yang tahan lama
Isipadu 1 gelen Warna Kelabu Selesai Satin
Keputusan kami

Rust-Oleum Epoxy Shield 225359 Concrete Floor Paint adalah pilihan cat konkrit yang bagus untuk menutup dan melindungi lantai konkrit yang kasar, menjadikannya permukaan yang selamat dan senang dibersihkan sesuai untuk kegunaan isi rumah umum.

Penilaian Penyunting

5.KILZ L377711 Cat Beton Luaran

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Walaupun namanya, yang KILZ L377711 Exterior Concrete Paint sesuai digunakan pada permukaan lantai konkrit atau bata seperti lantai garaj, lantai bawah tanah, jalan masuk, dan beranda.Cat konkrit kelabu ini tidak boleh digunakan pada permukaan menegak seperti dinding, tetapi ia menawarkan permukaan yang tahan lama dan menarik untuk lantai lalu lintas tinggi dan permukaan konkrit mendatar yang lain.

Ini adalah cat kuat dan cepat kering yang memberikan permukaan yang keras yang menjanjikan jangka hayat yang panjang, tidak memerlukan pengecatan semula atau sentuhan lama setelah melukis.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Liputan tinggi
 • Permukaan yang tahan lama
 • Pengeringan cepat
 • Tahan lama
 • Mudah diaplikasikan
Isipadu 1 gelen Warna Kelabu batu tulis Selesai Satin
Keputusan kami

Pilihan yang bagus untuk lantai konkrit atau bata, KILZ Exterior Concrete Paint menyediakan permukaan tahan lama yang sesuai untuk lantai lalu lintas tinggi, melindungi permukaan konkrit rata sambil kelihatan bersih dan menarik.

Penilaian Penyunting

6.Cat Drylok GAL BGE

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Cat lantai konkrit Drylok adalah cat konkrit pelindung, hiasan yang sesuai untuk lantai garaj, lukisan patio luaran, atau lantai bawah tanah konkrit dalaman. Ia menawarkan permukaan berkilau rendah dan tidak tergelincir untuk jalan yang selamat dan selesa di lantai simen, dan hadir dalam berbagai warna netral untuk permukaan yang menarik yang dapat menyatu dengan lingkungan apa pun secara halus.Ini adalah cat lantai konkrit yang cepat kering yang membolehkan anda kembali menggunakan garaj, ruang bawah tanah atau halaman anda sebaik sahaja anda selesai melukis daripada perlu menunggu beberapa hari untuk dapat menggunakan permukaannya lagi, dan berfungsi sebagai primer serta pelapis warna, mengikat permukaan konkrit dengan ketat tanpa memerlukan primer yang terpisah sambil menawarkan semua kemampuan pelindung lapisan cat permukaan atas.

Ini adalah cat yang sukar, tahan lama, fleksibel; cat lantai konkrit Drylok menjadikan lapisan pelindung yang sangat baik di atas lantai konkrit yang mungkin anda perlu cat.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Warna neutral
 • Cat dan primer
 • Kemasan tahan lama
 • Fleksibel
 • Pengeringan cepat
Isipadu 1 gelen Warna Beige Buluh Selesai Satin
Keputusan kami

Sebilangan besar cat konkrit memerlukan masa yang sangat lama untuk mengeringkan, tetapi cat lantai konkrit Drylok adalah formulasi yang lebih cepat dan mudah digunakan yang membantu anda menghidupkan garaj anda secepat mungkin.

Penilaian Penyunting

7.KILZ L378601 Cat Konkrit Hiasan

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

KILZ Konkrit Hiasan cat adalah pilihan yang bagus jika anda mencari cat garaj yang tahan lama dan kuat. Ini adalah salah satu jenama cat lantai konkrit terbaik untuk mengecat lantai konkrit, kerana ia memberikan kemasan yang tahan lama dan senang dibersihkan sesuai untuk kegunaan dalaman atau luaran.pembunuh lipas

Permukaan ini tahan terhadap goresan, retak dan pengelupasan, bahkan pada perubahan suhu dan tahap kelembapan, dan warnanya menjanjikan untuk tetap cerah dan bersemangat tanpa perlu dicat ulang untuk waktu yang lama.

Ia juga dilengkapi permukaan tahan slip, menjadikannya pilihan ideal untuk kawasan lalu lintas tinggi. Tidak kira permukaan yang anda ingin tutupi, sama ada di dalam atau di luar, lantai atau dinding, cat konkrit hiasan KILZ adalah salah satu pilihan cat konkrit terbaik yang ada dan pasti memberikan warna terang dan tahap perlindungan yang tinggi untuk anda lantai garaj konkrit.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Selesai satin
 • Fleksibel
 • Tahan UV
 • Tahan slip
 • Permukaan yang tahan lama
Isipadu 1 gelen Warna Jadi Selesai Bertekstur
Keputusan kami

Cat konkrit hiasan KILZ adalah cat enamel yang kuat dan tahan lama untuk lantai konkrit yang menjanjikan untuk melindungi lantai anda daripada kerosakan dan cendawan tidak kira keadaan di sekitarnya.

Penilaian Penyunting

8.Cat Konkrit Luaran BEHR Granite Grip

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Tahan lama dan menarik, Granite Grip BEHR Cat konkrit menggabungkan warna hiasan dengan cengkaman tinggi, cat berprestasi tinggi untuk cat yang sangat berguna untuk mana-mana lantai konkrit dengan trafik tinggi, di dalam dan di luar rumah.cat siling bilik air

Cat konkrit ini memberikan kemasan tahan lama yang kelihatan hebat dan mencegah tergelincir, mengurangkan risiko kemalangan di permukaan yang basah dan juga membantu anda menggunakan garaj atau kawasan lantai konkrit anda dengan selamat dan mudah tanpa tekanan. Ini memberikan lapisan tebal, yang bermaksud beberapa tin mungkin diperlukan untuk kawasan yang lebih besar.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Tahan slip
 • Boleh digunakan di dalam atau di luar rumah
 • Kemasan tahan lama
 • Permukaan bertekstur
 • Warna neutral
Isipadu 1 gelen Warna Jadi Selesai Bertekstur
Keputusan kami

Cat Beton Eksterior Granit Grip BEHR menawarkan tahap cengkaman yang tinggi pada permukaan konkrit, menjadikannya sesuai untuk kawasan lalu lintas tinggi.

Penilaian Penyunting

9.UNITED GILSONITE LAB 23813 Drylok Epoxy

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Cat lantai konkrit United Gilsonite Lab Drylok adalah cat epoksi 1 bahagian, menggabungkan ketahanan dan kekuatan epoksi akrilik dengan kesederhanaan dan kemudahan penggunaan cat biasa.Ini adalah cat lantai garaj yang diformulasikan khas untuk melindungi lantai konkrit, menawarkan ketahanan yang sangat tinggi dan ketahanan terhadap kerosakan kimia serta menunjukkan beberapa ketahanan air tertinggi dari sebarang cat konkrit.

Tahap rintangan ini menjadikan United Gilsonite Lab Epoksi Drylok cat salah satu jenama cat konkrit terbaik yang tersedia pada tahun 2020, kerana ia melindungi lantai konkrit anda ke tahap yang lebih tinggi daripada yang lain.

Ia juga merupakan pilihan cat lantai garaj untuk kegunaan luaran, kerana kalis airnya mampu bertahan daripada hujan lebat dan ketahanan UV cat memastikan warna itu tetap kuat dalam keadaan cuaca apa pun.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Epoksi tahan lama
 • Kalis air
 • Tahan UV
 • Mudah dibersihkan
 • Mudah diaplikasikan
Isipadu 1 gelen Warna Platinum Selesai Satin
Keputusan kami

Ketahanan cat epoksi sangat bagus, tetapi epoksi 2 bahagian boleh mengganggu penggunaannya. Itulah sebabnya formulasi epoksi 1 bahagian cat konkrit United Gilsonite Labs Drylok sangat mengejutkan, menjadikan cat cat ini sangat senang dicadangkan.

Penilaian Penyunting

10.LAPORAN Konkrit Anti-Slip Pelapis Pelengkap

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Anti Slip Pelengkap Pelengkap Cat konkrit menyediakan lapisan anti slip yang tahan lama untuk permukaan luar mana pun, membantu memastikan permukaan yang dicat selamat dan stabil untuk berjalan melintasi.Ia tidak berfungsi dengan baik untuk permukaan yang sentiasa basah, seperti kawasan tepi kolam renang, tetapi untuk kebanyakan halaman dan geladak ia memberikan tahap cengkaman yang tinggi.Ini adalah lapisan yang cukup tahan lama untuk kekal menjadi daya tarikan yang tinggi walaupun selepas penggunaan yang berat, bertahan dengan tahap lalu lintas yang tinggi dengan mudah.

Rumusan cat ini tidak sesuai dengan SCAQMD dan CARB, jadi perlu diperiksa peraturan tempatan anda sebelum membeli, tetapi menyediakan permukaan berprestasi tinggi yang mudah digabungkan dengan warna cat konkrit pilihan anda untuk permukaan yang menarik dan cengkaman tinggi .

Mengapa Kita Menyukainya
 • Liputan tinggi
 • Kot jelas
 • Formulasi anti slip
 • Permukaan yang tahan lama
 • Mengisi keretakan
Isipadu 1 gelen Warna Jelas Selesai Satin
Keputusan kami

Pelengkap Pelapis Anti Slip Beton Cat adalah lapisan yang jelas, yang bermaksud bahawa ia dapat dengan mudah digunakan dengan cat lain dari warna pilihan anda, memberikan lebih banyak kawalan terhadap penampilan permukaan anda ketika menggunakan lapisan yang tidak tergelincir.

Penilaian Penyunting

Panduan Pembeli Cat Konkrit

Cat Epoksi

Terdapat dua jenis cat lantai garaj yang mudah didapati di pasaran: susu getah cat akrilik dan cat epoksi akrilik. Penutup lantai epoksi boleh didapati dalam bentuk 2 bahagian atau cat 1 bahagian pramatang, tetapi kedua-duanya menawarkan sifat yang serupa, jelas berbeza dengan cat akrilik lateks.

Cat epoksi mengandungi resin epoksi, bahan kuat dan kukuh yang dapat menjadikan cat akhir lebih tahan terhadap kerosakan, bahan kimia, cendawan, dan kelembapan, serta membantu cat melekat kuat pada konkrit. Ia memerlukan masa lebih lama untuk mengering dan lebih mahal dan sukar untuk digunakan daripada cat lateks, tetapi kesulitan kecil ini lebih daripada ditanggung oleh peningkatan daya tahan dan jangka hayat cat konkrit epoksi yang lebih lama untuk lantai garaj.

berapa banyak yang anda caj untuk pembaikan drywall

Bagaimana Mengeluarkan Cat dari Beton?

Anda mesti mengeluarkan cat dari lantai konkrit anda sebelum boleh menggunakan cat lagi, kerana mengecat konkrit di bahagian atas residu cat lama boleh menyebabkan liputan yang buruk dan cat tidak stabil. Untuk menghilangkan bekas cat lama, anda ingin menggunakan pelucut cat kimia untuk melemahkan ikatan antara cat dan lantai dan kemudian mengikis cat yang lemah dari konkrit dengan pengikis lantai secara fizikal.Ini boleh menjadi proses yang sukar dan memakan masa, tetapi merupakan bahagian yang perlu untuk memastikan lapisan cat segar anda dapat melekat dengan betul pada permukaan konkrit yang anda cuba cat semula tanpa mengelupas. Pembersihan menyeluruh seperti ini adalah mustahak dan akan menjimatkan anda daripada memohon semula cat lantai anda lebih cepat daripada yang dijangkakan.

Bagaimana Mengecat Lantai Konkrit?

Sekiranya anda belum menyiapkan lantai konkrit anda dengan betul, cat konkrit terbaik tidak akan dapat dipatuhi dengan betul. Pertama, pastikan bahawa lantai anda benar-benar bersih, bermula dengan menyapu dan mengepel standard . Gunakan pembersih lantai tugas berat untuk menghilangkan gris yang tertanam yang boleh mengelakkan cat melekat.

Sekiranya terdapat jejak cat sebelumnya di lantai, anda mungkin perlu menggunakan pelucut kimia atau pengikis lantai untuk mengeluarkannya; semua jejak penutup lantai sebelumnya harus ditanggalkan sebelum anda cuba mengecat lantai garaj. Namun, setelah anda melakukannya, anda akan bersedia untuk mula melukis.

Proses melukis tidak berbeza dengan melukis permukaan lain. Anda boleh menggunakan berus cat atau penggelek cat , bergantung pada pilihan peribadi, dan hanya cat lapisan sekata di seluruh lantai. Cat dari belakang bilik ke arah pintu keluar, atau anda akan melukis diri anda ke sudut dan terperangkap oleh cat konkrit basah!Setelah anda menggunakan satu lapisan cat, biarkan sehingga kering semalaman sebelum menggunakan lapisan kedua. Ini harus menjadi proses yang lebih cepat dan lebih mudah daripada yang pertama, dan ini adalah langkah penting untuk memastikan anda mempunyai permukaan yang dilindungi sepenuhnya dan betul.

Sekiranya anda menggunakan cat epoksi, anda mungkin dapat melarikan diri tanpa lapisan kedua, tetapi cat getah harus selalu disapukan dalam dua lapisan. Setelah lapisan kedua kering sepenuhnya (biarkan semalaman sekali lagi untuk memastikan ia benar-benar kering), anda boleh memindahkan barang kembali ke ruang dan menyambung semula menggunakan bilik itu semula.

Bagaimana Mengecat Patung Konkrit?

Patung-patung konkrit adalah bentuk hiasan luar yang biasa. Oleh kerana bentuk dan kedudukannya yang rumit di luar elemen, penting untuk memastikannya dilindungi sebaik mungkin. Beton adalah bahan berliang, jadi penting untuk membersihkan patung-patung konkrit dengan betul, melukisnya dengan lapisan dasar dan lapisan utama, dan menutupnya dengan betul untuk menjaga cat dalam keadaan sempurna selama mungkin.

Terima kasih kepada kesan keadaan cuaca dan sifat konkrit yang berpori, patung-patung yang dicat dapat mengelupas dan mengelupas dengan mudah jika anda tidak mengikuti langkah-langkah ini, sebagai akibatnya patung konkrit yang rapuh dan rapuh.Untuk membersihkan patung anda, gosokkannya dengan berus besar dan air biasa. Elakkan menggunakan air sabun, kerana sabun boleh menimbulkan masalah semasa anda mula mengecat!

Gosok semua kawasan yang lebih besar sehingga bersih, kemudian gunakan sikat gigi atau sikat kecil lain untuk membersihkan kawasan yang lebih kecil yang sukar dijangkau dengan sikat besar anda.Kemudian tinggalkan patung di bawah sinar matahari sehingga kering sepenuhnya. Setelah kering sepenuhnya, anda sudah bersedia untuk mula menyiapkan dan menyiapkan patung tersebut.

Isi celah-celah dengan dempul epoksi, ratakan di permukaan dengan spatula basah atau pisau. Kemudian biarkan dempul kering selama 3 atau 4 jam sebelum beralih ke tahap awal. Setelah epoksi kering sepenuhnya, tuangkan sejumlah besar air ke atas patung, sehingga direndam dengan teliti.

Ini mungkin kelihatan bertentangan intuitif, tetapi ia akan memastikan bahawa buku asas diserap sepenuhnya oleh patung, mengotorkannya di bawah permukaan dan memberikan kunci yang terbaik untuk permukaan konkrit patung anda.Perdana patung dengan buku asas pilihan anda , bekerja dari bawah ke atas. Warnakan bahagian bawahnya, dan biarkan di sisinya hingga kering. Setelah kering, angkat separuh patung yang lain dengan warna asas anda, pastikan anda melapisi seluruh patung dengan lancar dan berkesan.

Setelah primer kering hingga disentuh (kurang dari satu jam), anda sudah bersedia untuk lapisan atas. Gunakan cat getah akrilik berasaskan air dan bukan cat epoksi semasa melukis patung konkrit! Sapukan lapisan atas anda dengan hati-hati ke seluruh patung, dan biarkan sehingga kering selama 24 jam penuh sebelum beralih ke tahap pengedap.

Akhirnya, dengan menggunakan teknik yang sama seperti di atas, lapis patung itu dengan pelindung UV dan kalis air yang jelas untuk memastikan permukaan cat kelihatan bersih selama mungkin. Ini adalah langkah pelindung yang penting untuk membantu cat anda bertahan lebih lama dan menjadikan patung anda kelihatan terbaik. Sebaik sahaja anda membiarkan sealant kering selama 24 jam penuh, anda sudah selesai mengecat patung konkrit anda!

Petua Pakar

Sekiranya anda menggunakan cat konkrit di lantai garaj anda, pastikan anda mempunyai tempat untuk meletakkan kereta anda sebelum mula mengecat! Setelah anda mula mengecat lantai garaj, anda tidak akan dapat menyimpan kereta anda di sana selama dua hingga tiga hari.

Adakah kamu tahu?

Konkrit berubah saiz apabila suhu berubah ! Itulah sebabnya penting bahawa cat konkrit sedikit fleksibel sehingga dapat bergerak sedikit tanpa retak.