Artikel

29 Petua Perincian Kereta DIY

Isi kandunganSekiranya anda mahu kereta anda kelihatan baik dan berkilau, anda mungkin ingin terlibat dalam memperincikan kereta. Di bandar-bandar besar seperti Washington dc, anda akan melihat banyak kereta yang telah menyelesaikannya secara terperinci, dan anda mungkin tertanya-tanya bagaimana anda boleh mendapatkan kenderaan anda sendiri seperti ini dan berapa banyak kerja yang diperlukan.

Di sini di Best of Machinery (hak terpelihara), kami telah mengumpulkan beberapa petua teratas mengenai cara memulakan memperincikan kereta. Tidak kira apa soalan anda, sama ada anda baru sahaja melihat perincian automatik yang mengagumkan di Washington dc atau anda ingin mencuba sesuatu yang liar dan baru, Mesin Terbaik (hak terpelihara) ada di sini untuk membantu anda!Berapa kos untuk memperincikan kereta?

Perkhidmatan perincian automatik penuh mungkin tidak semahal yang anda fikirkan, terutamanya jika anda tinggal di kawasan sibuk seperti Washington dc, di mana terdapat banyak lokasi mencuci kereta untuk dipilih, banyak di antaranya telah melaksanakan perkhidmatan ini selama bertahun-tahun. Perkhidmatan terperinci asas kereta kemungkinan kos anda di antara $ 50 dan $ 150, sementara perkhidmatan perincian kereta yang lebih kompleks yang memerlukan berjam-jam pembersihan dan perhatian, yang popular di bandar-bandar besar dan lebih kaya seperti Washington dc, boleh menelan belanja lebih tinggi.

Apa yang Termasuk Perincian DIY kereta?

Ramai orang tertanya-tanya apa maksud memperincikan kereta. Apa yang terdiri daripada proses itu, dan adakah itu penting?

Nah, proses perincian automatik asas, yang terdapat di mana-mana dari Washington dc ke bandar luar bandar, harus merangkumi ciri-ciri seperti mencuci kereta, vakum dalaman dan cat, mencuci tingkap, membersihkan cermin dan trim, dan pembersihan tayar penuh. Proses ini mungkin memerlukan sedikit masa untuk diselesaikan, tetapi ia sangat berbaloi, dan banyak pelanggan suka kembali ke garaj kenderaan yang sama untuk mendapatkan perkhidmatan dan pembersihan kereta secara terperinci, berulang-ulang selama bertahun-tahun.

reka bentuk landskap tulsa ok

Berapa kerapkah anda perlu memperincikan kereta anda?

Sebilangan besar pakar automotif dengan pengalaman yang tinggi dari garaj yang serius di kawasan Washington mengesyorkan agar anda kembali untuk mendapatkan perkhidmatan perincian automatik lain sekitar 2 hingga 3 kali setahun. Itu bermaksud kembali untuk beberapa jam lagi dengan memperincikan satu kali setiap empat hingga enam bulan. Sekiranya anda tidak dapat berulang-ulang untuk servis automatik yang kerap, maka jalankan kembali hampir setiap enam bulan sekali yang anda boleh uruskan.

29 Petua Perincian Kereta DIY

Sekiranya anda tidak mahu membayar profesional untuk masa mereka, anda boleh mendapatkan hasil yang sama dengan hanya membawa kereta anda pulang dan memperincikannya sendiri. Mungkin memerlukan beberapa jam untuk menyegarkan diri dan terlihat bagus seperti baru, tetapi mungkin berbaloi jika wang menjadi perhatian.

Jadikan Bau Kenderaan anda sebaik baru.

Meneutralkan bau di dalam kereta anda boleh memberi perbezaan besar untuk menyegarkannya dan membantunya kembali menyenangkan. Penghilang bau aerosol adalah pilihan terbaik untuk ini. Semburkan headliner, tempat duduk, panel pintu, dan karpet dengan ringan, bergerak dengan gerakan ke belakang dan ke belakang dan menjauhkan jarak 12 hingga 14 inci dari permukaan kain. Kemudian putar AC ke mod kitar semula maksimum dan biarkan sebentar!

Bersihkan Windows anda

Membersihkan tingkap boleh memberi perbezaan besar pada penampilan kereta anda. Dengan menggunakan penyembur angin dan kain bersih, gosokkan pada kawasan bulat sedikit demi sedikit, dan bukannya bolak-balik. Pastikan anda menutup bahagian atas tingkap, juga bahagian depan dan belakang!

Bersihkan Kulit

Walaupun anda telah memperincikan sebahagian besar kenderaan anda, anda mungkin perlu kembali dan membersihkan bahagian kulit dalaman jika anda mempunyai pelapis kulit yang bagus. Sekiranya terdapat noda pada kulit, pra-perawatan dengan kondisioner dan kemudian gunakan penghilang dakwat pada kawasan tempat duduk yang terjejas.

Melincirkan Tudung

Tudung boleh menjadi kaku dan melekit, dengan engselnya ditutup dengan kotoran dan kotoran. Dengan menggunakan kain lap dan minyak lithium putih, lap engsel bersih dan gerakkannya terbuka dan tutup beberapa kali untuk benar-benar mengerjakan pelincir di dalamnya.

Buangkan Air Vents

Ventilasi udara automatik sering diabaikan, tetapi mudah dibersihkan dan boleh membuat perbezaan besar dalam penampilan kenderaan anda. Beri mereka semburan cat perabot dengan cepat, dan kemudian, dengan menggunakan kuas cat artis yang murah, sapukan ventilasi ke bawah untuk menjadikannya kelihatan berkilau bersih dan beroperasi sepenuhnya sekali lagi.

wilton 11104 ragum bangku wilton

Gunakan Sabun Yang Betul

Sabun pencuci pinggan terlalu keras untuk digunakan pada permukaan kemasan kenderaan. Ia merosakkan pernis dan dapat memendekkan jangka hayat cat. Ia mungkin lebih mahal, tetapi ada baiknya anda mengeluarkan sabun pencuci karet khas untuk kerja terperinci kenderaan anda!

Kesimpulannya

Perincian kenderaan anda tidak semestinya menjadi sumber tekanan utama. Dengan sedikit masa dan sedikit dedikasi, kereta anda dapat kelihatan cantik seperti ketika anda mula-mula membelinya, tidak kira berapa umurnya! Anda hanya perlu bersiap untuk melakukan sedikit usaha untuk mendapatkan hasil yang terbaik dan paling profesional.