Artikel

Bagaimana Memperbaiki Blower Daun Ransel?

Isi kandunganMembetulkan Blower Daun Ransel anda

Sekiranya anda melabur dalam blower daun ransel ( lihat ulasan kami untuk selok-belok ), anda tahu anda perlu terus mengikuti permainan anda jika anda akan dapat mengekalkannya dalam keadaan murni. Namun, jika mesin anda rosak atau haus, anda perlu mencari kaedah pembaikan yang boleh dipercayai - dan cepat. Kaedah terbaik untuk memperbaiki peniup daun ransel anda adalah dengan menyerahkannya kepada pakar. Anda tidak mahu menggigit lebih banyak daripada yang anda boleh mengunyah dan merosakkan mesin lebih daripada yang sebelumnya, atau lebih teruk lagi - merosakkannya.

Ini hanya akan memperburuk keadaan yang anda hadapi. Perkara pertama yang anda ingin lakukan ialah mencari kaedah terbaik untuk menguruskan pembaikan. Sekiranya anda mempunyai jaminan pada mesin, cari arahan untuk menghantar mesin untuk diperbaiki. Anda biasanya boleh melakukan ini dengan melihat manual arahan atau dengan memeriksa laman web syarikat tempat anda membeli produk tersebut. Namun, jika anda tidak mempunyai jaminan pada peranti anda, anda masih mempunyai satu daripada dua pilihan.Di mana mendapatkannya Tetap

Anda boleh mencari profesional di kawasan anda untuk memberikan sebut harga untuk mengetahui berapa kos untuk membaiki mesin, atau anda boleh mencuba sendiri untuk memperbaiki jika nampak seperti pembaikan yang agak mudah. Sebelum anda memulakan, lihat apakah anda dapat mengesahkan harga termurah yang dapat anda dapatkan untuk menjadikannya profesional. Sekiranya harganya berpatutan, kami mengesyorkan pergi ke kedai tempatan anda dan membiarkan seorang profesional menguruskan perkara itu.

Betulkan D.I.Y

Namun, jika anda hanya perlu mengganti bahagian atau mempunyai pengalaman membuat pembaikan mesin, anda boleh memilih untuk mencuba proses ini sendiri. Kami mengesyorkan hanya mencuba tugas seperti menukar minyak, mengeluarkan dan mengganti penapis udara, dan menukar busi. Semua tugas ini cukup mudah dan mudah. Sebagai contoh, untuk menukar minyak, pastikan anda mempunyai permukaan yang rata untuk dikerjakan, bekas yang cukup besar untuk menahan semua minyak, dan bekas minyak baru untuk mengisi semula peranti anda.

Yang perlu anda lakukan hanyalah melepaskan penutup saliran minyak dan membiarkan minyak mengalir keluar dari blower daun ransel. Setelah habis, condongkan peranti ke atas untuk memastikan anda telah membersihkan semua sisa minyak. Kemudian, pasang kembali baut dan masukkan minyak baru. Sekiranya anda perlu menukar penapis udara, cabut palam pencucuh dari peranti anda. Ini akan memberi anda akses ke penutup penapis udara. Setelah anda melihatnya, longgarkan tombol di bahagian atas dan kemudian keluarkan penapis udara dan pemegang penapis udara.

Untuk hasil yang terbaik, anda harus mengeluarkan kedua-duanya seolah-olah satu bahagian. Setelah habis, keluarkan penapis udara dan gantikan dengan yang baru. Selepas itu, anda dapat memasukkan penapis udara dan pemegang penapis kembali ke dalam mesin anda, memasang kembali penutup, dan mengetatkannya. Akhir sekali, jika anda perlu menukar palam pencucuh, semua yang perlu anda lakukan ialah mencari but steker. Setelah anda mencarinya, putuskan sambungannya dan gunakan kunci pas soket untuk mengeluarkan plagnya.

Arahan Memperbaiki

Anda perlu menyemak secara dalam talian atau dalam manual arahan untuk mengetahui di mana anda perlu menetapkan jurang untuk busi baru. Sebaik sahaja anda mempunyai nombor ini, sambungkan palam baru dan ketatkan dengan kunci pas soket anda. Kemudian sambungkan semula palam pencucuh anda dan anda akan berjaya! Anda akan dapat menyelesaikan pembaikan ini dengan mudah sendiri. Untuk pembaikan tambahan, anda perlu meminta bantuan profesional atau menghantar semula peranti ke pengeluar untuk dibaiki.