Artikel

Bagaimana cara menggantung kereta sorong?

Isi kandunganMenyimpan kereta sorong dengan ukuran dan berat badan yang canggung dapat membuktikan menjadi cabaran bagi banyak pemilik rumah. Nasib baik, hanya dengan sedikit bekalan dan satu atau dua jam masa lapang, sesiapa sahaja boleh menggantung kereta sorong dari garaj atau dinding gudang, membebaskan ruang simpanan yang berharga untuk barang berharga lain. Pilih tempat untuk kereta sorong yang digantung dengan berhati-hati. Gunakan pencari stud untuk mengesan pusat stud. Setelah anda mencarinya, tandakan dengan pensil.

Putar kereta sorong ke atas dinding, tepat di bawah tanda pensel. Buat tanda pensil yang lain di mana bibir kereta sorong memenuhi dinding. Ukur 1 inci ke bawah dari tanda pensil kedua dan pasangkan pendakap bawah pada titik ini di dinding. Pasangkan dua skru ke dalam dua lubang pada pendakap bawah. Pastikan skru ini rapat ke dinding, kerana pendakap bawah menahan sebahagian besar berat kereta sorong ( lihat 10 pilihan teratas di sini ).apakah itu pemangkas tali

Setelah pendakap bawah dipasang dengan kuat, gulung kereta sorong ke braket bawah dan letakkan bibir di pendakap. Gerakkan kereta sorong ke atas sehingga berdiri tegak dengan bibir seimbang pada pendakap bawah. Dengan menggunakan pensil, tandakan dinding di mana tepi atas kereta sorong menyentuh dinding Apabila kedua pendakap dipasang, letakkan bibir kereta sorong ke braket bawah, dan kemudian condongkan kereta sorong ke arah menegak ke dinding.

gas vs blower daun elektrik

Tarik pendakap pemasangan atas ke atas bahagian atas kereta sorong sehingga terkunci pada tempatnya. Pastikan kereta sorong dan pendakap dipasang dengan betul sebelum menggunakannya untuk penyimpanan jangka panjang. Untuk melepaskan kereta sorong turun dari dinding, lepaskan braket atas, dan kemudian ayunkan pegangan ke bawah sehingga roda berhenti di tanah. Angkat bibir kereta sorong dari pendakap bawah dan kereta sorong siap digunakan.

Bagaimana cara menukar tayar kereta sorong?

Pertama, balikkan kereta sorong sehingga tayar menghadap ke atas. Longgarkan mur pada satu sisi pendakap gandar dan kemudian ulangi pada pendakap sisi yang lain. Angkat roda dari rangka kereta sorong dan lepaskan gandar dari roda lama. Geser roda baru ke gandar dan pasangkan roda kembali ke bingkai. Ganti pendakap dan kacang dan pastikan mengikat kacang dengan betul.

Bagaimana membetulkan Tayar Wheelbarrow?

Tayar kereta sorong yang mempunyai tiub boleh dipasang dengan mudah dengan alat pembaikan. Untuk melakukan ini, anda perlu mengeluarkan tiub dan menutup lubang dengan tampalan getah dan simen. Biarkan kering sehingga bersih dan kemudian ganti tiub. Untuk memasang tayar rata tanpa tiub, anda perlu mengisi tayar dengan udara untuk mencari tempat tusukan. Gunakan alat reamer dari kit pembaikan palam dan paksa ke lubang. Ini akan memberikan lubang kasar.

ulasan bosch ddb181 02

Pasangkan palam getah kira-kira separuh jalan di hujung alat aplikator. Lapiskan palam dengan simen getah dengan nipis dan tarik keluar reamer. / segera masukkan plag bersalut simen dua pertiga ke dalam tayar. Potong plag yang berlebihan dengan alat pemotong sisi dan isi tayar dengan udara.

Bagaimana Membakar Tayar Kereta Sorong?

Mulailah dengan membersihkan kotoran dan serpihan dari pelek pelek dan angkat roda dari tanah. Lepaskan tali penjepit tali di bahagian luar tayar dan tarik dengan ketat. Tali harus sedekat mungkin dengan pusat dan jauh dari pelek. Semasa pita mengetatkan, ia harus menyebabkan dinding sisi melentur dan mendorong manik ke tepi pelek. Dengan menggunakan pemampat atau pam basikal, pam udara ke dalam tayar dan dengarkan udara yang keluar.

Sekiranya anda mendengar udara keluar, tarik pengapit dengan lebih ketat. Setelah tekanan tayar mencapai inflasi yang betul, anda boleh melepaskan pengapit. Terus mengepam sehingga tekanan yang betul tercapai. Tanggalkan pemampat atau pam dan anda sudah selesai.