Alat Udara

Bagaimana Menenangkan Pemampat Udara?

Isi kandunganPemampat udara adalah alat yang sangat baik untuk digunakan kerana boleh digunakan untuk pelbagai projek. Walaupun anda telah menyelesaikan projek anda, sebaiknya terus menggunakannya, kerana dijamin anda akan dapat menggunakannya untuk perkara lain. Sekiranya anda mempunyai pemampat udara elektrik yang hanya perlu dipasang ke soket, maka ini boleh digunakan di dalamnya. Namun, jika anda mempunyai minyak yang menggunakan minyak, maka yang terbaik adalah hanya menggunakannya di luar.

Kedua-dua pemampat udara ini dapat menimbulkan sedikit kebisingan, sama ada anda menggunakannya di dalam atau di luar rumah, tetapi ada cara yang anda boleh menghalangnya daripada mengeluarkan terlalu banyak bunyi. Best of Machinery telah membincangkan beberapa cara terbaik untuk membuat pemampat udara anda lebih senyap, jadi ia tidak mengganggu orang lain di sekitar anda.Sambungkan Muffler

Ini adalah alat yang sangat baik untuk dibeli jika pemampat udara anda cukup kuat dan juga tidak mahal untuk dibeli. Muffler dirancang untuk diletakkan pada pemampat pemampat anda. Setelah diletakkan di sana, ia akan mengurangkan jumlah suara yang anda dengar daripadanya, dan anda akan dapat mendengarnya dengan jelas sehingga akan memberi ketenangan kepada semua orang di sekitar anda.

Balut Pemampat

Sekiranya anda sudah membeli pemampat baru dan anda menyedari bahawa ia cukup kuat, maka ada satu cara untuk mengurangkan kebisingan yang keluar daripadanya. Anda boleh melakukan ini dengan membungkus pemampat, untuk melakukan ini, anda boleh menggunakan permaidani jika anda mahukan harganya agak rendah, atau anda boleh menggunakan tikar yang mematikan, anda sebenarnya boleh menjumpainya di Amazon.

Apabila anda mempunyai salah satu daripada produk ini, anda perlu melilitnya pada motor pemampat udara. Ini akan menghalangnya daripada menggetarkan segala yang lain di sekelilingnya seperti yang dilakukannya; oleh itu ia akan menjadikannya lebih tenang.

Pindahkan lokasi Ia

Ini adalah faktor yang sangat penting yang harus anda selalu pertimbangkan. Ini kerana jika ditempatkan di tanah di mana ia dapat membuat suara getaran yang kuat, maka pemampat udara akan membuat suara ini setiap kali dihidupkan. Titik lain yang harus diperhatikan adalah apa pemampat udara diletakkan kerana ini juga dapat membuatnya lebih kuat, seperti ketika bergetar, ia juga akan menggetarkan apa pun yang telah diletakkan. Ini akan menimbulkan lebih banyak kebisingan kerana diletakkan di atas bahan lain, yang juga akan bergetar kerana pemampat udara.

Tambahan, kedua-duanya juga akan bergetar di lantai; oleh itu ia menambahkan kebisingan tambahan. Oleh itu, anda mungkin ingin memeriksa tempat lain untuk meletakkan pemampat udara anda supaya anda dapat mengetahui di mana tempat paling senyap untuk meletakkan pemampat udara anda. Sekiranya pemampat udara anda ringan, maka mungkin patut dicuba pada kedudukan yang berbeza sebelum meletakkannya di tempat yang tetap.

Buat Pengambilan Lebih Lama dan gerakkan Pemampat ke Luar

Ini adalah salah satu pilihan yang lebih mudah untuk dilakukan dan mungkin juga yang lebih ekonomik, jadi jika anda mempunyai anggaran, maka ini akan sesuai untuk anda. Untuk melakukan ini semua yang perlu anda lakukan adalah memperbanyak pengambilan yang dipasang pada pemampat. Setelah selesai, anda perlu menjalankan pengambilan di sekitar rumah atau di mana sahaja jalan menuju pemampat udara.

penyelenggaraan pemampat udara

Kemudian pindahkan pemampat udara ke lokasi yang diingini, dan di mana ia tidak menjadi masalah sama ada ia mengeluarkan sedikit bunyi, kemudian sambungkan pengambilannya kembali ke pemampat. Ini tidak akan menjadikan pemampat sebenarnya lebih senyap, tetapi ini bermaksud bahawa orang lain tidak akan dapat mendengarnya dan anda tidak akan mengganggu mereka dengan itu.

Periksa dB Sebelum anda membeli

Ini selalu menjadi sesuatu yang harus anda lakukan sekiranya anda secara khusus mencari pemampat udara yang senyap. Jumlah dB yang dimiliki oleh pemampat udara sangat penting, dan jika anda menginginkannya yang akan senyap, maka jumlah dB mestilah agak rendah. Perlu membandingkan pelbagai pemampat udara yang anda mahu beli dan perhatikan setiap kekuatan dB mereka. Dengan cara ini anda akan dapat mengetahui dengan segera mana yang paling senyap.

Sekiranya anda ingin mendapatkan maklumat ini, maka anda akan menemuinya di bahagian penerangan pemampat udara. Sekiranya tidak ditunjukkan di sana, mungkin ada baiknya menghubungi penjual untuk mengetahui seberapa kerasnya. Tetapi ini pasti sesuatu yang harus anda periksa sebelum anda membelinya.

Kesimpulannya

Pemampat udara adalah alat yang sangat bagus untuk dimiliki kerana ia dapat menolong anda mengembang tayar kereta anda, atau bahkan dapat membantu anda menggunakan pistol kuku. Mereka benar-benar boleh digunakan untuk pelbagai perkara. Satu-satunya masalah yang mungkin dialami oleh beberapa dari mereka ialah mereka boleh menjadi sangat bising, namun, jika masalah Anda seperti ini, maka akan ada cara untuk menjadikannya lebih tenang. Sebagai contoh, anda boleh membungkus motor, menyambungkan knalpot atau menukar lokasinya, tetapi anda harus memeriksa seberapa kuat sebelum anda memutuskan untuk membelinya.