Artikel

Pertandingan memotong rumput: Perlumbaan pemotong rumput

Isi kandunganSekiranya anda mencari sukan yang sedikit berbeza yang sedikit lebih menggelikan daripada biasa atau hanya penggunaan alternatif untuk mesin pemotong rumput, mengapa tidak mencuba perlumbaan mesin pemotong rumput? Sukan ini sangat menyeronokkan dan biasanya dimasuki untuk hiburan dengan semangat yang menyeronokkan, menjadikannya sukan yang menghiburkan dan mudah diakses untuk turut serta atau menonton, tetapi mungkin juga sukan ini serius jika anda mahu. Sukan ini adalah perkara sebenar, dan lebih menarik dan menarik daripada yang anda fikirkan!

Sekiranya anda berminat untuk berlumba mesin pemotong rumput untuk sementara waktu, atau belum pernah mendengarnya sebelumnya, baca untuk pengenalan ringkas mengenai perlumbaan mesin pemotong rumput. Kami di Best of Machinery telah mengumpulkan panduan ringkas untuk perlumbaan mesin pemotong rumput, meneroka sejarah sukan yang tidak biasa ini dan keadaan modennya, serta menjawab beberapa soalan yang paling sering ditanya mengenai perlumbaan mesin pemotong rumput.ulasan akhbar gerudi

Apa itu Lawn Mower Racing?

Perlumbaan mesin pemotong rumput adalah persis seperti: sukan mesin pemotong rumput perlumbaan! Walaupun terdengar seperti jenaka, pertandingan memotong rumput ini benar-benar nyata, dan terdiri daripada mesin pemotong rumput lumba di sekitar kursus yang telah ditentukan, seperti kereta atau go-kart. Walaupun beberapa perlumbaan memerlukan penggunaan mesin pemotong rumput dengan semua bahagian standard kilang, perlumbaan lain membolehkan para peserta bermain dengan mesin pemotong rumput mereka, menyesuaikannya untuk prestasi yang lebih tinggi dan kelajuan yang lebih pantas, selagi casis utama dan mesin masih seperti mesin pemotong rumput yang asal.

Perlumbaan mesin pemotong rumput tidak boleh dikelirukan dengan sukan yang serupa seperti go-karting! Go-kart sering menggunakan mesin pemotong rumput, terutama untuk kart berkuasa rendah yang ditujukan kepada amatur, tetapi kedua-dua sukan ini berbeza dan jelas terpisah. Perlumbaan mesin pemotong rumput memerlukan kedua-dua enjin dan casis dari model mesin pemotong rumput biasa, dan boleh berlaku di permukaan yang jauh lebih kasar daripada go-karting!

Sejarah Perlumbaan Pemotong Rumput

Rekod paling awal yang diketahui mengenai siapa pun yang berlumba mesin pemotong rumput adalah pada tahun 1968, di United Kingdom, ketika Ashton on Mersey Cricket Club menganjurkan perlumbaan mesin pemotong rumput sebagai acara amal untuk dana manfaat pemain kriket Ken Higgs. Ini adalah perlumbaan 880-halaman, dan bahkan mempunyai tajaan syarikat! Orang mungkin berlumba-lumba memotong mesin untuk bersenang-senang sebelum ini, tetapi Grand Prix Lawn Mower 1968 adalah contoh pertama perlumbaan mesin pemotong rumput yang teratur di mana sahaja di dunia.

Lawn Mower Racing masih berpusat di seluruh Inggeris, walaupun kelab lumba mesin pemotong rumput ada di seluruh dunia. British Lawn Mower Racing Association (BLMRA) ditubuhkan pada tahun 1973 untuk mewujudkan sukan permotoran yang tidak memerlukan banyak kos, kerana kebanyakan orang memiliki mesin pemotong rumput dan jauh lebih murah daripada kereta lumba!

Perlumbaan Lawn Mower kini bermula dari perlumbaan lari jarak jauh hingga perlumbaan daya tahan jarak jauh, dengan perlumbaan daya tahan tahunan BLMRA 12 jam setiap tahun sejak tahun 1978. Ini adalah pertandingan perlumbaan mesin pemotong rumput terkenal di dunia yang menarik peserta dari seluruh Eropah dan bahkan kadang-kadang dari USA.Di Amerika Syarikat, perlumbaan mesin pemotong rumput telah menjadi sukan sejak tahun 1970-an, dengan pelbagai acara perlumbaan yang berlainan di seluruh negara. Sukan ini diimport dari UK oleh sebuah syarikat minyak, kakitangan yang menyaksikan perlumbaan mesin pemotong rumput bertemu dan ingin memperkenalkan sukan ini ke Amerika Syarikat setelah mereka kembali. Sejak itu, perlumbaan mesin pemotong rumput Amerika telah berkembang dengan banyak organisasi kebangsaan, mulai dari American Racing Mower Association hingga A.S. Lawn Mower Racing Association.

Jenis Mesin Pemotong Rumput Yang Digunakan Untuk Berlumba

Terdapat banyak jenis mesin pemotong rumput yang digunakan dalam perlumbaan mesin pemotong rumput. Selagi mesin pemotong rumput anda digerakkan sendiri, ia mungkin layak! Sama ada ia adalah mesin pemotong tunggangan atau a tolak di belakang mesin pemotong , ada perlumbaan untuk anda. Beberapa perlumbaan akan mempunyai kelas berasingan yang tersedia untuk pelbagai jenis mesin pemotong, tetapi yang lain lebih santai dan tidak mempunyai sekatan tertentu mengenai jenis mesin pemotong rumput yang digunakan dalam perlumbaan. Secara umum, selagi memiliki casis mesin pemotong rumput dan mesin pemotong rumput, mesin ini digunakan untuk berlumba di suatu tempat.

Pengubahsuaian yang mustahak adalah penyertaan suis kill yang ditambat. Ini adalah elemen keselamatan yang secara automatik mematikan enjin perjalanan kenderaan sekiranya penunggang terbabas dari pelana. Mereka biasanya tersedia untuk kereta salji dan kenderaan serupa yang lain dan mesti dipasangkan dengan kuat kepada pemandu dan mesin pemotong rumput lumba sebagai langkah keselamatan dalam perlumbaan mesin pemotong rumput.

Mesin pemotong rumput berkuasa tinggi mesti selalu diperiksa oleh jawatankuasa perlumbaan untuk memastikan bahawa mereka selamat dan tidak menggunakan kuasa tambahan yang tidak sah yang mungkin memberikan kelebihan yang tidak adil terhadap komponen pemotong rumput peraturan. Ini adalah proses yang dikenali sebagai 'homologation', dan ini adalah bahagian penting untuk memastikan keadilan dalam lingkaran perlumbaan mesin pemotong rumput!

Kategori Perlumbaan Lawn Mower Racing

Terdapat banyak pelbagai jenis mesin pemotong rumput tersedia, mulai dari mesin pemotong di belakang (atau, untuk tujuan perlumbaan, mesin pemotong 'berlari di belakang') hingga traktor rumput, dan semuanya cukup berbeza sehingga tidak betul-betul setanding dan tidak boleh berlumba antara satu sama lain. Oleh itu, kebanyakan acara lumba mesin pemotong rumput menggunakan empat kelas standard, dengan masing-masing kategori mesin pemotong rumput.

Kelas mesin pemotong rumput terkecil dan paling ringan untuk perlumbaan adalah mesin pemotong berjalan di belakang (atau berlari di belakang, ketika berlumba!), Kategori yang merangkumi semua jalan kecil di belakang mesin pemotong rumput berkuasa yang tidak mempunyai tempat duduk. Ini adalah mesin pemotong kecil yang cenderung dimiliki oleh kebanyakan orang dengan rumput yang lebih kecil, kerana ia sangat sesuai untuk kemudahan manuver di ruang terkurung.

Kategori kedua perlumbaan mesin pemotong rumput merangkumi mesin pemotong tempat duduk yang ditarik dan mesin pemotong roda yang digerakkan. Ini adalah mesin pemotong rumput bersaiz sederhana dengan mesin di bahagian mesin pemotong, dan tempat duduk berasingan diseret di belakangnya, tanpa pemacu tambahan yang disediakan oleh bahagian belakang ini. Ini adalah pemotongan rumput yang agak luar biasa alatan yang tidak banyak orang miliki, tetapi mereka cukup umum untuk dimasukkan sebagai kategori berat badan mereka sendiri untuk perlumbaan mesin pemotong rumput.

Mesin pemotong rumput perlumbaan Kumpulan 3 lebih kecil menggunakan mesin pemotong dengan sistem pendorong berasaskan roda. Ini digunakan untuk rumput yang lebih besar tetapi masih cukup kecil untuk kegunaan domestik. Mereka umumnya lebih kecil dan lebih ringan daripada traktor kebun penuh, tetapi masih menawarkan sejumlah besar tenaga, menjadikan kenderaan lumba mesin pemotong rumput yang cukup kuat dan kuat.

Kategori terakhir, untuk mesin pemotong terbesar, disediakan untuk traktor rumput sepenuhnya. Kategori ini merangkumi perjalanan menaiki traktor taman dengan bonet gaya kereta untuk akses ke enjin. Ini terutama digunakan untuk kegunaan komersial atau memotong rumput ladang yang lebih luas, tetapi mereka membuat pilihan mesin pemotong rumput perlumbaan yang sangat baik dalam kebanyakan kes. Ini adalah kategori kuasa tertinggi untuk perlumbaan mesin pemotong rumput, memberikan kepantasan dan kepantasan paling tinggi dari mana-mana kategori perlumbaan pemotong rumput.

Dalam kebanyakan kes, terdapat subkelas dalam setiap empat kelas ini, untuk mesin pemotong rumput yang diubah dan tidak diubah. Mesin pemotong rumput yang tidak diubah suai mesti dipacu dengan semua elemen yang disediakan oleh kilang mereka dan tidak ada modifikasi pada casis atau mesin, sementara kategori yang diubah memungkinkan untuk mempermainkan dan menyesuaikan dengan kebanyakan aspek mesin pemotong rumput, sesuai dengan peraturan. Ini bermaksud bahawa anda tidak dibenarkan membuat mesin pemotong rumput secara khusus untuk perlumbaan, dan ia mesti diubah suai dari beberapa badan mesin pemotong rumput yang tersedia secara komersial.

Adakah Mesin Pemotong Rumput Mempunyai Bilah?

Mesin pemotong yang digunakan untuk perlumbaan mesin pemotong rumput tidak pernah mempunyai bilah, dalam keadaan apa pun! Kehadiran pisau pada mesin pemotong lumba akan sangat berbahaya, dan agar mesin pemotong anda layak untuk berlumba, anda perlu melepaskan bilahnya. Anda harus membiarkan penutup bilah terpasang, dan ia harus diperkuat untuk memastikan bahawa ia dapat menahan berat badan anda dengan selamat dan tidak bergoyang semasa memandu mesin pemotong rumput anda dengan laju lumba.

Berapa pantaskah Racing Lawn Mower?

Secara umum, kelajuan maksimum yang boleh dilalui mesin pemotong rumput lumba sama dengan kelajuan maksimum mesin pemotong rumput biasa. Oleh kerana mesin pemotong rumput perlumbaan harus menjadi mesin pemotong rumput, tidak banyak yang dapat dilakukan untuk mendorongnya ke kecepatan yang lebih tinggi! Sebahagian besar, perlumbaan mesin pemotong rumput berlaku pada kelajuan sekitar 6 hingga 8 batu sejam. Ini hampir tidak pantas, tetapi cukup pantas untuk menjadi menarik dan menghiburkan ketika anda berada di tengah perlumbaan mesin pemotong rumput yang sengit!

Alat Keselamatan untuk Lawn Mower Racing

Mesin pemotong rumput mungkin tidak bergerak dengan pantas, tetapi masih penting untuk memastikan bahawa anda memakai alat keselamatan yang sesuai setiap masa. Sebilangan besar perlumbaan mesin pemotong rumput menghendaki anda memakai topi keledar, sarung tangan, penyokong leher, lengan panjang, dan seluar panjang untuk keselamatan anda sendiri! Melindungi diri anda daripada kecederaan semasa perlumbaan mesin pemotong rumput sangat penting, dan anda harus mengambil langkah berjaga-jaga untuk memastikan keselamatan anda sejauh mungkin sebelum menyertai sukan berbahaya seperti perlumbaan mesin pemotong rumput.Bermula dengan Lawn Mower Racing

Perlumbaan mesin pemotong rumput berlaku di seluruh dunia, dengan perlumbaan bertemu di pelbagai tempat. Sekiranya anda tinggal di kawasan yang sangat jauh, anda mungkin perlu melakukan perjalanan sebentar untuk mendapatkan perjumpaan perlumbaan mesin pemotong rumput, tetapi mencari bab USLMRA tempatan adalah langkah pertama yang sangat baik untuk diambil ketika mencari perjumpaan perlumbaan mesin pemotong rumput tempatan bahawa anda boleh terlibat, atau hanya memerhatikan jika anda berminat tetapi belum bersedia memberikan komitmen.

Kesimpulannya

Dunia perlumbaan mesin pemotong rumput sangat mendalam dan kompleks, dengan peraturan dan praktik seperti sukan lain. Itu tidak bermaksud bahawa ia adalah dunia yang serius hanya untuk peminat sukan yang kuat; perlumbaan mesin pemotong rumput adalah sukan yang selalu memberi tumpuan kepada halangan untuk masuk yang rendah, memastikan bahawa perlumbaan pemotong rumput adalah sukan yang berpatutan yang dapat diakses oleh sesiapa sahaja yang ingin mencobanya.

Pengenalan ringkas ini akan memberi anda gambaran tentang bagaimana rupa dunia perlumbaan mesin pemotong rumput, tetapi jika anda berminat, anda perlu mendapatkan maklumat lebih lanjut; ini adalah bidang yang lebih dalam daripada satu artikel yang boleh diliputi, dan terdapat banyak maklumat lain di luar sana!