Artikel

Meniup Daun dan Apa yang Hukum Tentukan

Isi kandunganPeniupan Daun & Undang-Undang

Peniup daun adalah alat yang berguna, popular dan mudah diakses yang menawarkan fungsi hebat untuk menjaga halaman, taman, trotoar, atau jalan masuk anda dari daun yang gugur pada musim gugur. Mereka mudah digunakan dan bagus untuk menjaga kebersihan kawasan luar rumah anda dan kelihatan cerdas, tetapi juga sangat kuat, dan di situlah undang-undang masuk.

Terdapat beberapa kawasan di mana peniup daun dibatasi oleh undang-undang, dan mengetahui dengan tepat apa peraturan undang-undang yang berkaitan dengan peniup daun dapat membuat perbezaan besar terhadap pengalaman anda menggunakannya. Anda tidak mahu terperangkap di sisi undang-undang yang salah, tetapi undang-undang itu boleh mengelirukan dan sukar dipatuhi oleh banyak orang.Di sinilah kami masuk. Di Best of Machinery, kami telah meneliti peniupan daun dan apa yang dinyatakan oleh undang-undang, dan di bawah ini, anda akan mendapat hasil kajian kami yang luas. Dengan bantuan panduan ini, anda dapat memahami apa yang diperintahkan oleh undang-undang mengenai peniupan daun, dan memastikan bahawa anda tidak pernah terlintas di jalan secara tidak sengaja!

Apa itu Blower Daun?

Blower daun adalah alat kuasa kebun yang biasa, juga kadang-kadang dikenal sebagai 'blower.' Mereka berfungsi dengan cara yang cukup mudah, menggunakan kipas yang kuat untuk menarik udara dari satu sisi dan memaksanya keluar dengan kelajuan yang sangat tinggi dari jet di bahagian depan alat. Jet udara ini agak kuat dan dapat digunakan untuk mengetepikan daun yang jatuh untuk membersihkan kawasan secepat dan secepat mungkin. Alat ini boleh digunakan dengan cara yang serupa dengan penyapu kebun biasa, tetapi peniup daun berfungsi lebih pantas dan menolong anda membersihkan kebun anda lebih cepat daripada yang anda dapat tanpa alat elektrik.

ulasan rockwell rk3441k

Bagaimana peniup daun berfungsi?

Peniup daun terdapat dalam pelbagai ukuran dan gaya, meliputi peniup daun yang dipasang pada beg galas , alat pegang tangan, atau peranti beroda yang lebih besar. Secara umum, pilihan yang lebih kecil lebih dari cukup untuk penggunaan di rumah, tetapi model yang lebih besar lebih baik untuk menjaga kawasan yang lebih luas dengan berkesan. Walau bagaimanapun, mereka jauh lebih mahal dan umumnya lebih keras untuk dikendalikan, dan oleh itu undang-undang mungkin menutupnya secara berbeza.

Di mana Daun Dilarang?

Tidak ada undang-undang di seluruh negara yang meliputi peniup daun dan sama ada anda dibenarkan menggunakannya atau tidak, tetapi negeri dan bandar yang berbeza meletakkan sekatan yang berbeza terhadap penggunaan alat ini. Ini berbeza-beza, dan anda harus melihat peraturan khusus yang ada di bandar anda, tetapi ada beberapa panduan umum yang boleh anda gunakan untuk mendapatkan gambaran umum tentang apa yang sedang berlaku.

California adalah negara dengan larangan penggunaan blower daun yang paling banyak, dan negara ini benar-benar mengalami penurunan pada pengguna blower daun sejak beberapa tahun kebelakangan. Undang-undangnya berbeza di setiap bandar, jadi anda perlu memeriksa sekatan khusus di bandar anda, tetapi banyak di antaranya cukup ketat. Beberapa bandar telah melarang semua peniup daun sepenuhnya, tetapi kebanyakan bandar melarang peniup daun bertenaga gas yang lebih besar dan mengehadkan jam berapa anda boleh menggunakan peniup daun anda.Terdapat lebih banyak sekatan di kota California, dan lebih banyak bandar di California daripada sekatan lain di tempat lain untuk penggunaan peniup daun, tetapi negeri lain mempunyai undang-undang tertentu. Negara-negara seperti New York, Colorado, Florida dan Illinois memiliki undang-undang dan peraturan tertentu, dan beberapa di antaranya boleh dibatasi. Tidak kira di mana anda tinggal, anda harus selalu berkunjung ke kota anda untuk memastikan anda mengetahui dengan tepat apa yang dinyatakan oleh undang-undang tempatan mengenai penggunaan alat peniup daun.

Mengapa Blower Daun Terhad?

Sebab terbesar peniup daun dihalang dengan cara apa pun adalah kerana alat ini sangat kuat. Ini sangat relevan untuk penghembus bertenaga gas, kerana enjinnya jauh lebih kuat dan berfungsi dengan lebih kuat. Kebisingan yang dihasilkan oleh alat kuasa ini boleh sangat mengganggu dan mengganggu orang yang berehat di rumah atau berada di luar di halaman rumah mereka. Keluhan tentang kebisingan sudah cukup sering sehingga peraturan pemerintah diberlakukan.

Banyak bandar telah menetapkan sekatan kebisingan untuk mengawal tahap desibel yang dibenarkan oleh peniup daun. Sebilangan besar penghembus tenaga gas menghasilkan sekitar 75 desibel bunyi dari jarak sekitar 50 kaki jauhnya, dan banyak bandar meletakkan ambang kebisingan maksimum yang dibenarkan 60 desibel pada alat kuasa. Ini bermaksud bahawa banyak orang meninggalkan peniup daun bertenaga gas mereka yang menyokong peniup daun elektrik, yang jauh lebih senyap. Alat ini masih kuat, tetapi tidak sekeras peniup daun bertenaga gas. Sebilangan besar bandar masih membenarkan peniup daun elektrik digunakan tetapi meletakkan sekatan pada waktu berapa hari boleh digunakan.

lampu kerja yang dipimpin terbaik

10 Ulasan Blower Daun Terbaik

Peniup daun bertenaga gas juga sangat mencemarkan dan memberi kesan besar terhadap kualiti udara dan pelepasan. Kajian menunjukkan bahawa asap yang dihasilkan oleh peniup daun tunggal menyebabkan lebih banyak pencemaran daripada pelepasan lebih daripada 10 kereta! Pendedahan secara berkala pada asap blower daun bertenaga gas boleh menjadi toksik dan boleh memberi kesan yang besar kepada kesihatan anda.

Blower Daun Elektrik

Tidak ada banyak bandar di AS yang melarang peniup daun sepenuhnya, tetapi jumlahnya mungkin meningkat pada masa akan datang. Alat-alat ini keras, mengganggu, dan memberi kesan yang besar terhadap kesihatan dan persekitaran, dan membatasi penggunaannya kelihatan seperti idea yang bagus. Walaupun tidak ada batasan penggunaan blower daun di bandar anda, anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk beralih ke blower elektrik atau hanya menggunakan alat genggam dan bukannya alat elektrik. Pilihan ini jauh lebih mesra alam daripada peniup daun bertenaga gas, kurang mengganggu kehidupan rumah tangga jiran anda, dan secara signifikan kurang merosakkan kesihatan jangka panjang anda secara keseluruhan apabila digunakan secara berkala.Siapa yang memiliki Daun?

Ini adalah kawasan lain di mana peniup daun dan undang-undang menjadi sedikit rumit. Sekiranya daun jatuh dari pokok jiran anda ke halaman anda, siapa yang bertanggungjawab untuknya? Sekiranya jiran anda menggunakan peniup daun untuk meletupkan daun dan serpihan lain ke harta benda anda, adakah itu melanggar undang-undang? Mari kita lihat apa yang dinyatakan oleh undang-undang di sini. Ini rumit, membingungkan, dan penuh dengan warna abu-abu yang hanya menjadikannya lebih sukar untuk mencari jawapan, tetapi kami telah melakukan yang terbaik dan kami telah mengumpulkan pengenalan tentang bagaimana semuanya berfungsi.

Apabila daun jatuh dari pokok jiran anda ke dalam harta tanah anda, undang-undangnya sangat jelas. Apabila daun jatuh ke harta tanah anda, walaupun pokok yang berasal dari mereka berada di harta benda yang lain, daun itu adalah masalah anda. Secara amnya undang-undang menganggap daun sebagai 'produk semula jadi', dan oleh itu, jiran anda yang memiliki pokok tidak bertanggungjawab terhadap mereka, walaupun mereka membuat kekacauan atau menyumbat saluran air anda. Setelah daun-daun itu jatuh, terserah anda untuk menyingkirkannya.

bagaimana tahap laser berfungsi

Namun, memindahkan daun dari satu harta benda ke harta benda yang lain adalah keadaan yang lebih rumit. Sekiranya jiran anda berjalan secara aktif ke harta tanah anda untuk membuang daun di sana, maka anda boleh menganggapnya sebagai pencerobohan. Tetapi jika mereka hanya berdiri di atas harta benda mereka sendiri dan menggunakan peniup daun untuk melemparkan daun mati ke atas harta benda anda, maka itu tidak menceroboh. Ini adalah kawasan kelabu yang rumit yang mungkin didefinisikan dengan lebih jelas oleh undang-undang negeri tempatan atau kod perbandaran anda, tetapi tidak ada undang-undang umum yang merangkumi ini.

Meniup meninggalkan harta benda anda dan ke jalan adalah perkara lain lagi. Sekiranya anda meniup daun ke jalan, mereka mungkin menyumbat saluran air dan menyebabkan masalah di bandar. Untuk mengelakkannya, banyak bandar telah membuat kod perbandaran untuk menutup tindakan tertentu ini. Di banyak bandar, pengguna peniup daun tidak dibenarkan meniup daun ke arah orang ramai. Ini dianggap sebagai lambakan haram dan boleh membawa hukuman berat. Bergantung pada lokasi anda, ini boleh dikenakan denda hingga $ 500 atau hukuman penjara 6 bulan.

10 Kajian Blower Daun Ransel Individu.

Perkara lain yang perlu dipertimbangkan adalah perkara etika yang sederhana. Sekiranya anda berfikir untuk meniup daun anda ke halaman jiran anda, fikirkanlah hubungan anda dengan jiran anda! Tidak kira apa yang dinyatakan oleh undang-undang, ia mungkin akan mengganggu jiran anda. Sebaik sahaja daun berada di halaman rumah anda, itu adalah masalah anda. Pasif secara agresif meletupkan mereka ke pagar jiran anda tidak akan membuat apa-apa yang baik untuk hubungan anda, dan boleh menyebabkan pelbagai masalah!

Kesimpulannya

Undang-undang yang mengatur penggunaan peniup daun sangat berbeza antara negeri. Oleh kerana tidak ada undang-undang di seluruh negara yang meliputinya, peraturan khusus yang akan mempengaruhi anda akan bergantung pada tempat anda tinggal. Sekiranya anda tertanya-tanya untuk membeli peniup daun baru, maka adalah idea yang baik untuk membeli unit elektrik dan bukannya peniup daun bertenaga gas, kerana unit elektrik lebih cenderung dibenarkan di kebanyakan kawasan, dan cenderung tidak dibatasi oleh undang-undang masa depan.Undang-undang dan etika yang mengatur mengenai meniup meninggalkan harta benda anda lebih rumit, tetapi secara umum, anda harus menganggapnya sebagai perkara yang masuk akal. Tidak kira apa undang-undang yang dinyatakan mengenai dibenarkan meniup daun, cubalah untuk tidak mengganggu orang yang tinggal berdekatan!

Semoga panduan kami memberikan titik permulaan yang baik untuk memahami peniup daun dan apa yang dinyatakan oleh undang-undang. Anda harus selalu memastikan undang-undang dan peraturan setempat, karena ada banyak variasi antara negara bagian dan kota ketika menyangkut undang-undang peniup daun!