Artikel

Apa itu Latihan Sudut Kanan?

Bor sudut kanan adalah persilangan antara gerudi tangan mini dan pemacu skru. Berukuran kecil dan ringan, ia dirancang untuk memenuhi semua ruang yang ketat atau canggung. Bor sudut kanan melakukan kerja yang sama seperti gerudi biasa, tetapi bukannya mempunyai pemegang yang lebih pendek dan kepala yang lebih panjang, ia mempunyai pegangan yang lebih panjang dan kepala yang sangat pendek. Kepala pendek dan diatur pada sudut 90 darjah untuk membolehkan pengguna menggerudi di ruang terkurung tanpa perlu memutar lengan mereka.Terdapat banyak latihan seperti ini di pasaran, masing-masing mempunyai senarai ciri khas mereka sendiri. Satu perkara yang sama antara mereka adalah pegangan mereka. Setiap pegangan dibentuk sedemikian rupa sehingga aplikasi dapat dilakukan dengan satu tangan. Cengkaman yang selesa juga membolehkan jarak pergerakan dan keseimbangan berat yang lebih baik walaupun dengan slaid dalam pek bateri. Tidak seperti latihan konvensional, gerudi sudut kanan dipegang dengan kedua tangan untuk keseimbangan dan ketepatan yang lebih baik di tempat yang ketat dan sukar dijangkau.

Sekiranya anda kerap berada di tempat yang ketat maka anda perlu mendapatkan latihan sudut tepat yang berkualiti - tekan di sini untuk bahagian 10. Sebilangan besar latihan ini mempunyai pilihan untuk melepaskan kepala pemacu dan menggunakan chuck sebagai gerudi konvensional. Ini sebenarnya memberi anda dua latihan dalam satu! Latihan ini menggunakan tali pusat atau bateri dan memilih antara keduanya adalah pilihan peribadi. Sekiranya tidak keberatan menggunakan tali pusat 30 kaki maka dunia adalah tiram anda dan tidak ada sudut yang tidak dapat dijangkau oleh latihan anda.Latihan yang menggunakan bateri memberi anda pengalaman bebas tangan tetapi perlu dicas. Anda mungkin terperangkap dengan bateri yang mati jika anda tidak menggunakan alat yang kerap dan mungkin perlu mempertimbangkan model plug and go dan bukannya alat kosong untuk pekerjaan cepat.

Ini adalah alat yang harus anda pertimbangkan untuk menambahkan ke kotak alat anda walaupun hanya untuk membual tentang semua ciri uniknya.

Lampiran Bor Bersudut

Ubah gerudi sudut kanan anda menjadi mesin pengikat mini ramping dengan menambahkan lampiran gerudi bersudut. Ini bukan sahaja memperluas jangkauan anda ketika bekerja di sudut yang ketat, ia juga akan membantu anda memasuki ruang yang sangat kecil untuk membuat lubang cepat dan tepat di hampir semua bahan. Ini adalah sesuatu yang mungkin anda ingin pertimbangkan untuk menambahkan repertoar alat diy anda yang biasa. Ini menjadikan kehidupan menjadi lebih mudah apabila anda mempunyai alat yang akhirnya dapat menjangkau semua sudut dan celah-celah yang menjengkelkan tanpa perlu memutar lengan anda.

Kami mengesyorkan menggunakan alat tambahan ini di seluruh aplikasi penggerudian sudut.

Tidak ada penghujung ruang sempit yang dapat anda jangkau ketika menambahkan lampiran gerudi ke alat gerudi sudut kanan yang sudah sangat berguna. Anda kini boleh menggunakan gerudi anda untuk mengikat atau menyelidiki aplikasi material dengan cepat. Latihan kecil ini mempunyai banyak pukulan tetapi dengan tambahan alat gerudi, mereka hampir tidak dapat dihentikan ketika bekerja di tempat yang terkurung.